Prostorije restorana

Bilo da želite da proslavite bitan datum, rođendan, venčanje, korporativnu proslavu, ili organizujete radni ručak naš profesionalni tim učiniće ga vanvremeskim i nezaboravnim.

Započnite organizaciju svog događaja biranjem jelovnika i sale koja Vam najviše odgovara.

Bašta

Otvorena preko cele godine, bašta Kluba Književnika predstavlja pravu oazu u centru Beograda.Zimi pokrivena snegom, preko jeseni predivnim lišćem, a tokom proleća i leta ponosna na svoj impresivni cvetni zid i zelenilo, učestvovala je u bitnim proslavama mnogih sugrađana. Kapacitet leto/ zima: 120/ 80 gostiju.

Sala Ivo Andrić

Leva sala restorana, tokom godina ugostila je velika domaća i strana imena iz raznih sfera umetnosti, uticajne profesore i pisce. U ovoj sali veliki deo svog drštvenog života proveo je Momo Kapor, Ivo Andrić je proslavio dobijanje Nobelove nagrade, Vuk Vučo zaprosio Oliveru Katarinu, Ričard Barton bio očaran beogradskim noćnim životom, a Sofija Loren izašla do ušiju zaljubljena u ovaj restoran. Kapacitet: 50 gostiju.

Sala Momo Kapor

Srednja sala restorana, tokom 90tih godina prošlog veka upozanala je i političare na vasti, ali i disidente i zasigurno je svedok koji bi mogao mnogo toga da kaže – samo da ima usta. Od 2017 godine u ovoj sali se često održavaju jazz večeri. Prostor idealan za neformalna druženja začinjena vinom i kanapeima. Kapacitet: 40 gostiju.

Sala Le Randez-Vous

Desna sala restorana, poznata po tome što je ugostila kako najveće boeme stare Jugoslavije tako i najveće mangupe tadašnjeg Bograda, ideana je za male i intimne skupove. Kapacitet: 25 gostiju.

Za sve događaje od preko 20 gostiju molimo Vas da kontaktirate telefonom, ili putem mail-a.

Mail: office@klubknjizevnika.rs

Tel: +381 63 338538

Bezbedno i veličanstveno

Organizacija svabenih proslava

Restoran Klub Književnika poseduje jednu od najlepših otvorenih bašta u samom centru Beograda, sa bogatim i raznovrsnim menijem i uslugom na najvišem nivou. Prilagodili smo naš prostor u skladu sa svim COVID propozicijama i merama zaštite. Na raspolaganju smo mladencima za svaku dodatnu želju.

BEZBEDNO I U LEPOM HLADU

Otvorena bašta restorana