ALFA i OMEGA NAŠE KUHINJE

CHEF BRANKO KISIĆ

Rođen i odrastao u Beogradu, Branko je imao uzbudljivo detinjstvo. U drugom razredu je izbačen iz gimnazije, a zvezda vodilja ga usmerava na izučavanje kulinarstva u ugostiteljskoj školi, u Beogradu.

Započeo je svoju karijeru sa 16 godina, još kao učenik, u hotelu InterContinental gde je proveo tri godine pod patronažom šefa Stambola Geštamova.

Završava obuku kod šefa Adamsa Melonasa, u hotelu ShangriLa, u Dubaiju. Nakon toga odlazi u restoran Le Carpaccio gde će naredne tri godine predano učiti zanat od šefa Jovana Lekića. Svoju karijeru nastavlja u hotelu President, gde će ostati dve i po godine, nakon čega prelazi u novootvoreni beogradski hotel Square Nine, da radi sa šefom Goranom Kovačevićem.

U želji da otkrije šta se krije iz šefa sa tri Mišelinove zvezdice, odlazi u Dubaiji, kod šefa Pierre Gagnaire-a, u restoran Reflets par Pierre Gagnaire. Tamo skoro tri godine obavlja dužnost na poziciji Chef Tournant, pod patronažom pokojnog šefa Olivijea Bilea i šefa Fransoa Gzavijea Simona, gde se kako sam kaže „oseća kao Čarli u Vonkinoj fabrici čokolade“.

Videvši dovoljno, u želji da podeli svoje znanje sa mlađima od sebe, vraća se u Beograd gde počinje da radi u Square Nine hotelu, ovog puta na poziciji šefa kuhinje.

Nakon tri godine odlazi iz Square Nine hotela i prihvata ponudu od MK Grupe da bude korporativni šef kuhinja za sedam hotela, u zemlji i regionu, među kojima su (Kempinski Savudrija, Kempinski Portorož, Sheraton Novi Sad, Marriott Banja Luka…). Na novoj poziciji blisko sarađuje sa nadređenim Nikolom Avramom, direktorom hotelske divizije, koji mu menja pogled na posao i podstiče ga da razmišlja šire i kreativnije u vezi sa poslovanjem.

U gorućoj želji da se vrati u kuhinju i nastavi da doprinosi gastro sceni Beogarda, krajem 2019. godine Branko odlučuje da započne novu fazu u restoranu Klubu Književnika. Uspeh i želja za daljim razvojem i napretkom, spojila je Branka i Klub Književnika u priču, u kojoj ima mesta i za stare goste i nove mlade naraštaje, koji će zajedno ispisivati nove anegdote za istoriju.

Profesionalni uspesi:

  • AEHT 2012.

    Osvaja zlatnu medalju na takmicenju EVROPSKOG KULINARSTVA u timskom radu.

  • WACS 2013.

    Osvaja zlatnu medalju kao najbolji mladi kuvar na KULINARSKOM TAKMICENJU JUGOISTOCNE EVROPE i bronzanu medalju u timskom radu.

  • SREDNJEISTOČNI MLADI KUVAR 2014. GODINE,

    takmicenje 300 kuvara gde je bio pomocnik šefu Fransoa G. Simonu kada osvajaju drugo mesto.

NAŠA PRIČA

Još po nešto o nama