Muzički program u Klubu Književnika

Joca Ajkula i Bend Gift

 31.12.2021. 

u 20h

Sofisticiran zvuk osamdesetih godina. Bend Gift je reputaciju klupske atrakcije stekao činjenicom da je uvek bio više od kaver benda – popularni hitovi osamdesetih u interpretaciji frontmena Joce Ajkule zvuče uzbudljivo kao da ih po prvi put slušate, a njegov ekscentričan scenski nastup dostojan je i svetskih rok zvezda.

Amaro del

01.01. 2022.

u 20h

Grupa je prisutna na sceni još od kraja osamdesetih i učestovala je na preko tri stotine koncerata u zemlji i širom Evrope. Izvode autentični romski melos i važe za jedan od vodećih bendova tog žanra na Balkanu. Branislav Spasojević, osnivač i vođa grup

 

NASTUPALI SU

Naked

24.12. 2021 u 20h

Beogradski sastav Naked već godinama uspeva da ostvari fuziju globalnih ritmova, balkanske muzičke tradicije i free jazz-a.

Mešavina folklornog nasleđa i slobodne improvizacije vodi bend na putovanje i potragu za vlastitim muzičkim identitetom.

Grupa Naked je do sada objavila tri albuma, ostvarujući zavidan uspeh na brojnim pozornicama u zemlji i inostranstvu.

Vasil Hadžimanov bend

18.12. 2021 u 20h

Tokom studija na Berkliju, nastupao je sa grupom „Sveti“ sa Markom Đorđevićem i Batom Andonovim. Sa Paskal Bokarovim afro-pop bendom, išao je na turneju po SAD. U Njujorku je sarađivao sa poznatim muzičarima poput Dejvida Gilmora i Kris Čika. U isto vreme je radio u „Tomandandy“ studiju kao muzički programer. Po povratku u Srbiju 1997. godine, osniva Vasil Hadžimanov bend. Tu počinje njegov rad na spajanju etno muzičke baštine Balkana i zapadnjačkih muzičkih podžanrova (džez, fank, world music). Godine 2001. izašao je prvi album Vasil Hadžimanov benda. Hadžimanov sarađuje i sa drugim bendovima, pa je bio i član sledećih sastava: Darkvud Dab, Bace Quartet, Trio Sveti i Vasil Hadžimanov piano trio. Bavi se i komponovanjem muzike za filmove i TV serije.

Fish In Oil

 17.12.2021. u 20h

Fish In Oil je beogradski sastav koji je svoju muzičku karijeru započeo davne 1993. godine. Fish in Oil sviraju muziku koja se najčešće kategorizuje kao džez, ali muzika koju svira Fish in Oil je mnogo više od samog džeza: delta bluz, surf, filmska muzika italijanskih filmova iz 60ih, jugoslovenske revolucionarne i radničke pesme, tradicionalna muzika ovih prostora – sve je to utkano u atorske numere koje izvodi Fish in Oil. Njihova muzika deluje kao davno zaboravljeni ukusi i mirisi koji nas u trenu vraćaju u vreme i na mesta bezbrižnih sećanja iz detinjstva i mladost. Audio-vremeplov koji će vas u neponovljivom ambijentu Kluba književnika zabaviti i poput omiljenog filmskog klasika uzburkati vam emocije na najlepši mogući način…

DJ Iron

Eklekticni funky mix prosaran dzezom, soulom, diskom i po kojim starim dobrim hip hopom.. Veselo, groovy, funky, plesno… Muzika za odrasle.